Care este cel mai bun parchet laminat de trafic intens

Kronoswiss D4197CR Oak Umber
Kronoswiss D4197CR Oak Umber
Kronoswiss AC5 - CLS 33 D4192 CR - Oak Ecru
Kronoswiss AC5 – CLS 33 D4192 CR – Oak Ecru

Cum să alegem corect un parchet laminat de trafic intens ?

Parchetul laminat se clasifică prin tipuri de clasa de trafic:
– clasa 30 trafic redus
– clasa 31 trafic mediu
– clasa 32 trafic mediu – intens
– clasa 33 trafic intens – comerciale
Dar în ultimul timp a mai apărut o clasificare AC- ul care se referă la rezistența la impact:
– ac 3 rezistență la impact redusă
– ac 4 rezistență la impact medie
– ac 5 rezistență la impact superioară
Care este cel mai bun parchet laminat de trafic intens
Care este cel mai bun parchet laminat de trafic intens
Astfel clasificarea ne va ajuta să alegem parchetul corespunzător pentru locația noastră și nu sa cumpărăm ce nu ne trebuie doar ca este recomandat ca foarte bun, rezistent și nu scarție!
Mai exact, găsim situații când avem un apartament cu doi adulți doar și vor sa aleagă parchet laminat de trafic intens când și o clasă 31 sau 32 este suficientă pentru o perioadă lungă de timp, clasa 32 are undeva la 20 de ani de garanție rezidențial deci cum spunem noi „nu este chiar un parchet rău”!

Alege parchetul laminat corespunzător.

Trebuie să răspundem la mai multe întrebări înainte de a alege parchetul laminat corespunzător, unde o sa fie montat,  cât timp dorim sa-l păstrăm, ce trafic avem, este umezeală sau apă.
În funcție de răspunsul dvs. la întrebările de mai putem sa alegem corect un parchet și apoi sa ne hotărâm și la culoare! Din păcate din experiențele noastre este fix invers la noi, prima dată se alege nuanța și abia apoi se întreabă dacă „parchetul este bun?” Ce înseamnă bun dacă nu avem răspunsuri la întrebările de mai sus! ?

Clasa 33 este o clasa de trafic intens.

Am auzit sau mai exact am citit pe un blog precum ca nu există diferențe foarte mari intre clasele de trafic și atunci vin și întreb cum de producătorii oferă garanție cu peste 10 ani mai mult la modele de parchet trafic intens clasă  33 fata de cele clasă 32!? Sincer, este o diferență foarte mare dar sunt decacord că  această diferență nu se vede dacă parchetul este montat într-un dormitor cu un trafic ultra redus!
Recomandare, alegeți parchetul în funcție de unde anume se va monta.
vezi oferta parchet laminat trafic intens
vezi oferta parchet laminat trafic intens

Ce grosime este mai bună la parchetul de trafic intens?

Mulți colegi vorbesc despre parchetul de trafic intens numai la grosime de 12 mm însă va pot spune ca există și pe 8 mm dar și pe 14 mm. Care este cel mai bun? Sigur că parchet laminat 14 mm, dar, sa nu credeți ca cele de 8  mm și de 12 mm nu sunt bune, sunt chiar foarte bune pentru orice locație însă cel de 14 mm se așează mai bine pentru ca este mai greu!
Atenție, va rugam sa nu uitați de un aspect foarte important la fel de importante precum parchetul sunt o șapa cât mai dreapta posibil și o folie parchet laminat ce se pune sub parchet din polistiren extrudat de 3 mm , 5 mm sau 6 mm în funcție de nevoie.

Concluzia

 un parchet de trafic intens este cel mai rezistent dintre toate modelele, se fabrică pe grosimii diferite 8, 12 și 14 mm și se recomandă montajul pe sape drepte cu polistiren extrudat între parchet și șapa.
Însă pentru apartamentul sau vila noastră putem alege în dormitoare și parchet clasa 32 trafic mediu intens fiind suficient de bun.
Vezi aici zeci de modelele de parchet laminat de trafic intens.

Lasă un comentariu